+31(0)528-354340 info@rcautoshoogeveen.nl

Autoverzekering

Als u een auto koopt ben u wettelijk verplicht minimaal een WA-verzekering af te sluiten. U kunt ook voor een uitgebreidere dekking kiezen. De keuze voor de dekking hangt mede af van het bouwjaar en de waarde van uw auto. Wij geven u graag advies zodat u de juiste keuze kunt maken.

Soorten dekkingen

De WA-verzekering vergoedt de schade die met uw auto wordt toegebracht aan derden. Schades aan uw eigen voertuig zijn niet verzekerd.

WA + beperkt casco (ook wel WA-plus genoemd). Naast de WA-dekking wordt nu ook de meeste schade aan uw eigen auto vergoed bij o.a. ruitbreuk, diefstal, brand, en storm. Schade aan uw eigen auto (schuldschade) die u zelf heeft veroorzaakt wordt niet vergoed. Beperkt cascoschades, zoals ruitschades of inbraakschades zijn niet van invloed op de no-claim korting.

WA + volledig casco (ook wel All-risk genoemd). Alles wat onder WA + beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan uw eigen auto vergoed. Ook als u deze zelf veroorzaakt heeft.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen mogelijk bij een autoverzekering. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, u kunt zelf bepalen welke u nodig vindt.

Schade inzittendenverzekering:
Keert het werkelijke schadebedrag (tot maximaal € 1.000.000) uit bij blijvend letsel als gevolg van een ongeval aan bestuurder en/of passagiers. Ook de spullen in de auto (zoals kleding of bagage) worden vergoed.

Ongevallen inzittendenverzekering:
Keert een vast bedrag (meestal maximaal €25.000, naar ratio) uit blijvend letsel als gevolg van een ongeval aan bestuurder en/of passagiers. De spullen in de auto worden niet vergoed.

Verhaalsrechtsbijstandverzekering:
Bent u alleen WA of WA + beperkt casco verzekerd en een tegenpartij veroorzaakt schade, dan moet u zelf de schade verhalen. Met een verhaalsrechtsbijstandverzekering heeft u recht op juridische bijstand bij het verhalen van een schade.

Meer algemene informatie over autoverzekeringen kun u ook vinden in de productwijzer die door het Verbond van Verzekeraars is samengesteld.